Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies. Per a més informació consulta aquí.
Vés al contingut principal
Logo oficial de Estructura Drets Humans
  • Català Triar la llengua Elegir el idioma
    • Castellano
Registra't Entra
  • Inici
  • Processos
  • Iniciatives
  • Ajuda

Procés de debat i consulta del Pla de Drets Humans de Catalunya

#ÀgoraDeDrets Volem que la ciutadania digui la seva respecte a les mesures proposades per a cada un dels drets humans que conformen el pla

Fase 1 de 1
Àgora Virtual del Pla de Drets Humans de Catalunya 06-06-2019 - 31-07-2019
Veure les fases
  • El procés
  • Propostes de mesures
chevron-left Torna al llistat

Drets lingüístics

Avatar: Estructura DHC Estructura DHC
09/06/2019 18:32  
MESURES PER MILLORAR L'ESTAT DEL DRET
L’efectivitat de les propostes següents està condicionada, d’una banda, per una política estatal enfocada en la protecció internacional i superioritat de la llengua castellana en el conjunt del territori i, d’altra banda, pels dèficits de legitimació de la cultura catalana com una identitat nacional no reconeguda en el context estatal i europeu.
1) Assolir, en el marc d’un nou moment constituent, cotes més altes de sobirania lingüística per adoptar polítiques lingüístiques adreçades a conèixer, viure, preservar i desenvolupar la pròpia identitat cultural i lingüística.
2) Aprofitar i millorar les eines existents davant la internacionalització de la cultura, el coneixement, l’economia, la mobilitat de les persones, la recerca i el món acadèmic.
3) Adaptar la legislació estatal als compromisos assumits per l’Estat espanyol en el marc de la Carta europea per a les llengües regionals o minoritàries.
4) Aprofitar les dinàmiques europees en l’àmbit de l’audiovisual en favor de la llengua catalana i occitana-aranesa.
5) Millorar la integració de la política lingüística en les diferents polítiques públiques per mitjà de la transversalitat i la coordinació interdepartamental en l’àmbit de la Generalitat.
6) Promoure la consolidació i la millora del coneixement i les capacitats d’ús lingüístic dels estudiants a Catalunya, especialment per mitjà de la garantia de la capacitació lingüística en les llengües oficials i en terceres llengües del conjunt del professorat i, en particular, del que imparteix matèries lingüístiques.
7) Aplicar les previsions estatutàries sobre l’exigència d’un coneixement adequat i suficient del català per part del personal de l’Administració de l’Estat i l’Administració de justícia a Catalunya.
8) Continuar i intensificar les polítiques lingüístiques adreçades a persones immigrants per estendre el coneixement de les llengües oficials, amb un enfocament intercultural i de promoció de la cohesió social, tot valorant l’aportació de les seves llengües i garantint-ne la participació per mitjà d’espais de convivència.
Pots consultar la diagnosi de l'estat del dret a Catalunya, elaborada per l'Estructura de Drets Humans de Catalunya, a l'apartat de documents relacionats (al final d'aquesta pàgina).
#ÀgoraDeDrets #ÀgoraVirtual
  • Resultats al filtrar per la categoria: Drets lingüístics Drets lingüístics
1 Suport
Drets lingüístics Comentaris 25

Referència: EstructuraDH-PROP-2019-06-13384
Versió 1 (de 1) veure altres versions
Verifica l'empremta digital

Empremta digital

El text següent és una representació abreviada i hashejada d'aquest contingut. És útil per garantir que el contingut no hagi estat alterat, ja que una única modificació provocaria un valor totalment diferent.

Valor: c0ef2a405e78ce3bc2ed1c8e20f164e921e2c9b98f6726a5523f6a419d7b1ab1

Origen: {"body":{"ca":"MESURES PER MILLORAR L'ESTAT DEL DRET\r\n\r\nL’efectivitat de les propostes següents està condicionada, d’una banda, per una política estatal enfocada en la protecció internacional i superioritat de la llengua castellana en el conjunt del territori i, d’altra banda, pels dèficits de legitimació de la cultura catalana com una identitat nacional no reconeguda en el context estatal i europeu.\r\n\r\n1) Assolir, en el marc d’un nou moment constituent, cotes més altes de sobirania lingüística per adoptar polítiques lingüístiques adreçades a conèixer, viure, preservar i desenvolupar la pròpia identitat cultural i lingüística.\r\n\r\n2) Aprofitar i millorar les eines existents davant la internacionalització de la cultura, el coneixement, l’economia, la mobilitat de les persones, la recerca i el món acadèmic.\r\n\r\n3) Adaptar la legislació estatal als compromisos assumits per l’Estat espanyol en el marc de la Carta europea per a les llengües regionals o minoritàries.\r\n\r\n4) Aprofitar les dinàmiques europees en l’àmbit de l’audiovisual en favor de la llengua catalana i occitana-aranesa.\r\n\r\n5) Millorar la integració de la política lingüística en les diferents polítiques públiques per mitjà de la transversalitat i la coordinació interdepartamental en l’àmbit de la Generalitat.\r\n\r\n6) Promoure la consolidació i la millora del coneixement i les capacitats d’ús lingüístic dels estudiants a Catalunya, especialment per mitjà de la garantia de la capacitació lingüística en les llengües oficials i en terceres llengües del conjunt del professorat i, en particular, del que imparteix matèries lingüístiques.\r\n\r\n7) Aplicar les previsions estatutàries sobre l’exigència d’un coneixement adequat i suficient del català per part del personal de l’Administració de l’Estat i l’Administració de justícia a Catalunya.\r\n\r\n8) Continuar i intensificar les polítiques lingüístiques adreçades a persones immigrants per estendre el coneixement de les llengües oficials, amb un enfocament intercultural i de promoció de la cohesió social, tot valorant l’aportació de les seves llengües i garantint-ne la participació per mitjà d’espais de convivència.\r\n\r\nPots consultar la diagnosi de l'estat del dret a Catalunya, elaborada per l'Estructura de Drets Humans de Catalunya, a l'apartat de documents relacionats (al final d'aquesta pàgina).\ngid://decidim-barcelona-organizations/Decidim::Hashtag/37/_ÀgoraDeDrets gid://decidim-barcelona-organizations/Decidim::Hashtag/38/_ÀgoraVirtual"},"title":{"ca":"Drets lingüístics"}}

Aquesta empremta digital es calcula mitjançant un algoritme de hash SHA256. Per reproduir-lo tu mateix, pots utilitzar una Calculadora MD5 en línia i copiar-hi les dades d'origen.

Compartir:

link-intact Compartir l'enllaç

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://agoradedrets.idhc.org/processes/estructuradh/f/437/proposals/13384/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://agoradedrets.idhc.org/processes/estructuradh/f/437/proposals/13384/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Documents relacionats

DIAGNOSI DE L'ESTAT DELs Drets lingüístics A CATALUNYA pdf 400 KB

Descarregar fitxer

Reportar contingut inapropiat

Aquest contingut no és apropiat?

Motiu

Detalls del comentari

Ordenar per:
  • Més antic
    • Més ben valorats
    • Recent
    • Més antic
    • Més discutit
Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb harry
Avatar: harry harry
25/01/2022 08:40
  • Obtenir enllaç Obtenir enllaç

The main difference between the two religions is that Christians use the Bible during prayer, while Muslims use the Quran during prayer. While this may seem like a small difference, these two faiths share many important traits.Visit https://writemyessaypro.net/research-paper-writing-help/ for more info. The most prominent similarities between the two religions are that they encourage good morals, and they teach their followers to help the poor and needy in society. In addition, they both emphasize the importance of charity and non-violence.

Avatar: harry harry
25/01/2022 08:41
  • Obtenir enllaç Obtenir enllaç

An Islam and Christianity essay is an excellent way to analyze the differences and similarities between these two religions.Welcome to http://writemyessaycheap.us/ for more details. Both of these faiths are founded on the same god, but Muslims view Christians as non-believers. On the other hand, Christians consider Islam to be an associate Abrahamic faith and worship the same God. In other words, both are different. But what are some similarities and differences between these religions?

Avatar: harry harry
25/01/2022 08:41
  • Obtenir enllaç Obtenir enllaç

Although Christianity and Islam are two very different religions, they share some similarities. For example, both believe that God is one and that the body will be resurrected on the last day.Visit https://essaywriteronline.co/ for more info. In Islam, on the other hand, both believe that the faithful will experience heaven, while unfaithful followers will be tortured in hell. This is where the similarities and differences of the two religions lie.

Carregant els comentaris ...

  • Descarrega els fitxers de dades obertes
  • Estructura Drets Humans a Twitter Twitter
Amb llicència Creative Commons Web creada amb programari lliure.
Logo Decidim

Confirmar

D'acord Cancel·lar

Si us plau, inicia sessió

Registra't

Has oblidat la teva contrasenya?