Procés de debat i consulta del Pla de Drets Humans de Catalunya
#ÀgoraDeDrets Volem que la ciutadania digui la seva respecte a les mesures proposades per a cada un dels drets humans que conformen el pla
Drets de les dones
MESURES PER MILLORAR L'ESTAT DEL DRET
1) Adoptar un pacte sobre violències masclistes que no només impedeixi reduccions pressupostàries en la lluita contra les violències masclistes, sinó que prevegi un augment que satisfaci les demandes transmeses pels professionals de la Xarxa.
2) Millorar els terminis i la integració de la Xarxa d’atenció, en particular:
2.1) Habilitar millores per reduir els terminis d’espera dels recursos d’acollida.
2.2) Promoure programes específics d’inserció i integració laboral de les dones per potenciar les xarxes d’ocupació i de formació de les dones, especialment per a les que pateixen situacions d’exclusió i/o de situació administrativa irregular.
2.3) Millorar i ampliar el parc d’habitatge d’acollida social, especialment a Barcelona.
2.4) Revisar i adoptar mesures en matèria d’accés als recursos de les dones més vulnerables o de l’àmbit rural.
2.5) Procedir a fer derivacions en l’àmbit de la salut a unitats especialitzades.
3) Millorar la formació dels professionals de tots els nivells de la Xarxa i serveis d’atenció a les víctimes. En particular:
3.1) Formar sobre el marc normatiu dels drets de la dona i els drets humans, conscienciant sobre l’estatus de víctima de les dones afectades.
3.2) Ampliar la formació sobre les diferents formes de violència, i en àmbits que vagin més enllà de les situacions de violència en parella.
3.3) Reconèixer la figura del professional d’igualtat de gènere a la Relació de llocs de treball de la Generalitat.
3.4) Establir indicadors i estudis sobre violència sexual que permetin detectar variables d’influència d’aquestes violències, com ara condicionaments culturals i educatius.
3.5) Impedir l’aplicació de situacions de revictimització sobre les afectades.
4) Potenciar la inversió i revalorar les tasques de prevenció i sensibilització a través del següent:
4.1) Adoptar mesures educatives a col·legis, instituts i universitats per garantir una docència amb perspectiva de gènere transversal en el sistema educatiu.
4.2) Fer campanyes públiques que fomentin la sensibilització i traslladin la necessitat d’una tolerància zero d’aquestes violències. En aquest sentit, adoptar un protocol que garanteixi que s’actua davant dels agressors sense revictimitzar les afectades.
4.3) Vetllar per una major professionalització i conscienciació sobre altres variables que incideixen en la prevenció i la sensibilització com ara la cultura, la publicitat i els mitjans de comunicació.
4.4) Vetllar per garantir la funció social del periodisme en tractar les víctimes de violència masclista amb respecte a la seva dignitat i imatge.
5) Reforçar i garantir que la prevenció, atenció i recuperació siguin més sensibles quan es tracti de dones en situacions de major vulnerabilitat. En aquest sentit:
5.1) Millorar els serveis d’interpretació per a les dones migrants.
5.2) Garantir que les dones en situació administrativa irregular puguin accedir al conjunt d’ajudes sense discriminació.
6) Ampliar i reconèixer altres formes de violència com ara la violència institucional o la violència sexual en el marc de la ciberdelinqüència, especialment en l’àmbit judicial.
7) Incloure nous indicadors com ara els previstos per l’Observatori de la Igualtat de Gènere i altres relatius a la demografia, l’ensenyament, les condicions de vida, la salut, la investigació, l’àmbit laboral o les violències masclistes.
8) Adoptar millores que garanteixin la igualtat i els drets de les dones, garantint la representació paritària de dones i homes en els òrgans directius de les administracions.
9) Garantir el dret a la salut sexual i reproductiva a través del següent:
9.1) Evitar la producció de situacions de violència en el sistema sanitari i garantir que s’afavoreixi la investigació mèdica des d’una perspectiva de gènere.
9.2) Incidir en la sensibilització el reconeixement de la violació dins de la parella.
9.3) Adoptar un posicionament ferm contra la maternitat subrogada que afavoreix l’explotació de les dones més pobres.
10) Incidir en l’educació en igualtat a través de:
10.1) Reforçar l’ús de llenguatge no sexista i aportar referents femenines a les escoles.
10.2) Fer campanyes de sensibilització sobre els patrons que causen la violència de gènere.
10.3) Afavorir una educació social que conscienciï sobre les formes de violència i sobre com compartir l’espai públic.
11) Incidir en l’àmbit del treball digne a través del següent:
11.1) Traslladar el principi de no-discriminació no només a l’Administració pública, sinó també a l’empresa privada.
11.2) Garantir que, més enllà de les mesures de participació política, establiment de quotes i ruptura del sostre de vidre, s’impulsin altres mesures contra les situacions de precarietat de les dones.
11.3) Fomentar que el sistema sindical, institucional i els equips de recursos laborals combatin l’assetjament laboral a la feina, i conscienciar les dones perquè denunciïn.
12) Garantir un acompanyament i suport a les víctimes al llarg de tot el procediment judicial en matèria de gènere a través dels serveis d’atenció i de recuperació.
Pots consultar la diagnosi de l'estat del dret a Catalunya, elaborada per l'Estructura de Drets Humans de Catalunya, a l'apartat de documents relacionats (al final d'aquesta pàgina).
#ÀgoraDeDrets #ÀgoraVirtual
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Pots revisar la resta de comentaris aquí.
GotoAssignmenthelp is the proficient academic writing service holding a resourceful team of more than 3,000 assignment tutors, dedicated to assist students with the authentic academic support
https://www.gotoassignmenthelp.com/assignment-help/online-assignment-help/
Carregant els comentaris ...