Procés de debat i consulta del Pla de Drets Humans de Catalunya
#ÀgoraDeDrets Volem que la ciutadania digui la seva respecte a les mesures proposades per a cada un dels drets humans que conformen el pla
Àgora Virtual del Pla de Drets Humans de Catalunya
06-06-2019 - 31-07-2019
Veure les fases
Drets dels col·lectius LGTB
MESURES PER MILLORAR L'ESTAT DEL DRETS
1) Analitzar la diversitat sexual des del punt de vista de les obligacions del dret internacional dels drets humans.
2) Dissenyar polítiques (les administracions) que tinguin en compte el dèficit històric en la tutela dels drets del col·lectiu LGTBIQ i la memòria històrica.
3) Incorporar l’avaluació d’impacte de la diversitat sexual en la promulgació de normativa genèrica en qualsevol sector.
4) Prioritzar les àrees estratègiques de salut, joventut, educació i mitjans de comunicació en el desplegament de la Llei 11/2014.
5) Adoptar, de manera urgent, les actuacions següents:
5.1) Formar les policies locals en prohibició de la discriminació i diversitat sexual.
5.2) Permetre l’accés de les dones trans als recursos de la Llei 5/2008 de violència masclista.
5.3) Abordar (les administracions) les violències intragènere.
6) Adaptar les polítiques públiques a les necessitats i sentiments socials canviants, més enllà de limitar-se al simple compliment de la Llei 11/2014.
7) Prioritzar el desplegament de les mesures que garanteixen drets del col·lectiu LGTBIQ i preveuen obligacions de l’Administració, més enllà del règim sancionador.
8) Comprometre’s (les administracions) amb les iniciatives de desplegament de la Llei impulsades pels col·lectius LGTBIQ.
9) Comptar amb la participació dels col·lectius sobre la base de fórmules vinculants per a la confecció, implementació, seguiment i posterior avaluació del desplegament de la Llei 11/2014.
10) Crear indicadors, amb la participació real dels col·lectius LGTBIQ, que incorporin, entre d’altres, la transparència, la participació, l’equitat territorial, la satisfacció dels col·lectius i persones ateses, la qualificació professional del personal d’atenció, la calendarització d’objectius i mesures, la coordinació entre administracions i el retiment polític de comptes.
11) Establir una periodicitat en l’avaluació i el retiment de comptes polítics davant del Parlament i dels col·lectius LGTBIQ.
12) Investigar en profunditat les discriminacions comeses per les administracions.
13) Nomenar persones de consens i amb formació específica en la direcció de les polítiques públiques i la interacció amb els col·lectius.
14) Considerar la interseccionalitat, la heterogeneïtat i les necessitats dels sectors més vulnerabilitzats del col·lectiu en les polítiques públiques LGTBIQ.
15) Divulgar de manera eficient i dinàmica els drets establerts en la Llei 11/2014, així com els recursos existents.
16) Incorporar, en les webs de les administracions públiques, vies accessibles per a la denúncia de les infraccions i l’accés a continguts divulgatius i recursos de suport.
17) Traçar itineraris clars i senzills per poder denunciar les situacions de discriminació.
18) Potenciar la visibilització de referents positius en l’àmbit de la comunicació, la política, l’esport, l’art, etc. per erradicar estereotips, el binarisme i fomentar la llibertat d’opció.
19) Conscienciar sobre l’impacte de la discriminació i de les violències, per fomentar la cultura del respecte, i la identificació i la denúncia de les violències.
20) Promoure que les administracions es posicionin públicament respecte de les vulneracions de drets i respecte de l’avenç de drets i les aportacions col·lectives.
21) Garantir l’alt nivell de qualificació tècnica i el servei permanent de les persones professionals que prestin suport i atenció a les víctimes.
22) Prestar un suport adequat, inclòs l’econòmic, als col·lectius LGTBIQ per poder dur a terme la seva tasca i fer intervencions.
23) Fomentar la col·laboració i finançar l’àmbit acadèmic per aprofundir de manera qualitativa en l’estudi de la discriminació i de les violències LGTBIQfòbiques.
24) Coordinar les polítiques públiques entre els diferents departaments i l’àmbit local.
25) Promulgar, modificar o desenvolupar la legislació, tenint en compte l’estat del marc legal estatal i les directrius europees.
26) Incorporar, en l’eventual reforma de la Llei 11/2014, la creació d’un organisme sancionador independent, així com la reconfiguració del règim sancionador.
27) Interpel·lar i col·laborar amb el sector privat per dur a terme iniciatives que fomentin la conscienciació social i la responsabilització col·lectiva.
28) Crear convenis específics en els esdeveniments de lleure, esportius o de cultura popular.
Pots consultar la diagnosi de l'estat del dret a Catalunya, elaborada per l'Estructura de Drets Humans de Catalunya, a l'apartat de documents relacionats (al final d'aquesta pàgina).
#ÀgoraDeDrets #ÀgoraVirtual
#ÀgoraDeDrets #ÀgoraVirtual
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
This forum is amazing and there is a lot of useful content here. Companies can use this content to further improve the quality of disposable nitrile gloves even though they have not received any complaints about them yet. However, there is still room for improvement. foodle
Carregant els comentaris ...