Procés de debat i consulta del Pla de Drets Humans de Catalunya
#ÀgoraDeDrets Volem que la ciutadania digui la seva respecte a les mesures proposades per a cada un dels drets humans que conformen el pla
Àgora Virtual del Pla de Drets Humans de Catalunya
06-06-2019 - 31-07-2019
Veure les fases
Dret a una ciutat harmoniosa i sostenible
MESURES PER MILLORAR L'ESTAT DEL DRET
1) Participació en matèria urbanística
1.1) Preveure un programa de participació que permeti un debat i diàleg autèntics i aportar experiències als participants; i també la programació de tallers participatius adreçats de manera particular als col·lectius més vulnerables, a banda de les sessions mixtes que es duguin a terme.
1.2) Fer les sessions participatives i tallers a llocs accessibles i en diferents franges horàries, a més d’oferir serveis de guarderia i d’atenció a les persones dependents.
1.3) Acordar suficient publicitat de les sessions i de les facilitats creades per participar-hi.
1.4) Oferir informació clara, entenedora i explicativa, especialment en l’àmbit urbanístic.
1.5) Assumir el compromís de valorar de manera sincera i honesta totes les aportacions i motivar-ne la inclusió en el projecte o no.
1.6) Garantir que durant la tramitació del pla es pugui accedir en tot moment i de manera telemàtica a la documentació.
1.7) Convocar el tràmit d’informació pública fora dels períodes de vacances per no dificultar l’organització ciutadana.
1.8) Garantir l’accés a la documentació del pla aprovat inicialment a qualsevol persona, encara que hagi finalitzat el tràmit d’informació pública.
1.9) Reforçar la transparència i la participació de les administracions locals i dels particulars afectats en l’adopció de plans territorials.
1.10) Reforçar la transparència i la participació en l’adopció de plans d’ordenació urbana municipals per mitjà de programes de participació ciutadana i consells assessors.
1.11) Publicar la declaració ambiental estratègica abans de l’aprovació provisional o definitiva del pla.
2) Pressió urbanística sobre el territori
2.1) Garantir que el creixement urbanístic respon a una demanda real i verificada per mitjà de la deguda motivació del planejament, i també per mitjà de la revisió i actualització de les previsions demogràfiques i les necessitats econòmiques del municipi.
2.2) Adoptar l’opció més prudent i cautelosa, i també la menys perjudicial, davant l’existència d’indicis raonables d’afectacions ambientals, especialment si es tracta de recursos naturals escassos.
2.3) Concedir l’autorització ambiental només quan, després d’una anàlisi en profunditat, es tingui la certesa que l’activitat no produirà efectes perjudicials. Només s’admetran excepcions per raons imperioses d’interès públic de primer ordre.
2.4) Incloure la gestió sostenible i eficient dels recursos en la planificació urbanística.
2.5) Cercar nous instruments per dignificar i dotar de serveis els espais amb dèficits urbanístics.
2.6) Prioritzar la regeneració i rehabilitació dels barris existents, l’emplenament de buits urbans i la compactació de les ciutats.
3) Espais urbans
3.1) Reduir la pressió comercial que afecta la població resident per pacificar la convivència en l’ús dels espais comuns.
3.2) Millorar les condicions dels espais comuns (il·luminació, disseny i mobiliari urbà) sense discriminació per als col·lectius més vulnerables.
3.3) Sancionar les conductes que malmetin la convivència sense estigmatitzar per raons discriminatòries.
4) Mobilitat
4.1) Impulsar l’ús de vehicles no contaminants i adoptar les mesures necessàries per protegir els vianants.
4.2) Millorar el transport públic urbà i garantir la connexió amb els barris més allunyats i amb altres poblacions.
5) Eficiència energètica
5.1) Facilitar l’accés de les persones amb menys recursos a les actuacions de rehabilitació, amb millora de l’eficiència energètica per mitjà de noves formes de finançament.
5.2) Estendre el Codi tècnic de l’edificació a les operacions de rehabilitació o preveure-les a l’hora de determinar les prescripcions.
5.3) Incloure en les ordenances d’edificació municipals sistemes per atenuar els efectes del canvi climàtic a la ciutat.
Pots consultar la diagnosi de l'estat del dret a Catalunya, elaborada per l'Estructura de Drets Humans de Catalunya, a l'apartat de documents relacionats (al final d'aquesta pàgina).
#ÀgoraDeDrets #ÀgoraVirtual
#ÀgoraDeDrets #ÀgoraVirtual
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
Heart info is very useful, thanks for sharing wordle solver tiny fishing
Carregant els comentaris ...